Bra av Kd om abort


Läser idag efter tips från Gabrielles blogg Kd-ledarens inlägg på DN Debatt 21/4 om abortlagstiftningen och regeringens intentioner att vidta åtgärder för att minska antalet aborter i Sverige. Att säkra utländska kvinnor rätt till abort i Sverige och att samtidigt arbeta för total minskning av aborterna – det är båda viktiga och riktiga åtgärder (som jag bloggat om tidigare 13/4). Ska inte upprepa resonemangen, men vill rekommendera Hägglunds debattartikel som andas sans och balans i synen på abortfrågan!

Pappornas roll i graviditeter – önskade och oönskade – är ett annat kapitel. Tror inte att det skulle vara möjligt att lagstifta inflytande för pappor/blivande pappor när det gäller aborträtten. Men visst har det intresse att lyfta till debatt även frågan om mäns ansvar? Eller förväntas de inte ha något ansvar alls?

Andra bloggar om: , , ,

Annonser

3 thoughts on “Bra av Kd om abort

  1. Hej, som kristdemokrat får jag väl skämmas en smula som ännu inte läst Hägglunds artikel. :-)Som jag skrivit på min egen blogg har det varit mycket runt mig senaste tiden, och jag har helt enkelt inte orkat ta tag i bloggandet. Det är dock alltid intressant att läsa dina kommentarer i skilda ämnen; kanske gör det att jag får litet ny kraft i mitt eget skrivande.

  2. Ping: Abort i rapport « necesse est

  3. Jag maste bara saga att abort maste finnas kvar, sjalvklart inte som ett preventivmedel men som ett alternativ for tjejer/kvinnor som av nagon anledning blivit gravida (kan vara som jag, glomt sitt piller och tagit dagen efter piller som inte har fungerat). ja till livet med egen ratt att bestamma hur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s