Slutkrrramat?


För många år sedan hade Pekka Langer och hans fru ett myspysigt radioprogram tillsammans där de uppmanade oss alla till kärvänliga kontakter med sin slogan ”Krrrama OM varandra!”

Det där ska man nog passa sig för i dessa dagar. Stafylokocker av den mest illasinnade typen sprids via hudkontakter och den s.k. sjukhussjukan är nu en smittorisk var som helst i samhället, inte bara på sjukhus. Artikel om saken i SvD och DN 26/7.

MRSA – en akronym vars betydelse kan bli att vi måste börja använda skyddshandskar när vi går och handlar, tar bussen till jobbet eller hälsar på hos gamla vänner??

Andra bloggar om: , ,

Annonser

2 thoughts on “Slutkrrramat?

 1. Hej!
  Jag undrar, på mitt jobb kom det in en person med MRSA stafylokocker, vilket vi inte fick reda på först (tog ca 3 veckor innan vi fick veta, inte ens ssk:n visste) så det hände att man hjälpte den personen utan handskar… T.ex. vid toalettbesök (dra ned byxor + blöja) Hur stor är risken att man har smittats?? Och en annan fråga kan man bli steril av MRSA??

  Tack på förhand!
  MvH
  Madde
  Ps. Du får gärna svara på mina frågor till min mail… insomble@gmail.com

 2. Hej!
  Förstår att du kan känna dig orolig efter det. Inte så roligt att behöva vara med om. Och det bevisar att man ständigt måste tänka på smittrisk eftersom man aldrig kan vara säker på vad det är man utsätter sig (och andra) för i det här sammanhanget.
  Jag är inte expert på risker och har därför inget säkert svar på din fråga. Gissar att det på ditt jobb finns riktlinjer för hur en sådan händelse hanteras (det borde finnas!). Om du vill veta mer kan du t ex läsa här ./ Anna (som skickat mail också med samma text)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s