Brott, bikini och begär


Fängelse blev det för plastikkirurgen i södra Sverige i tingsrätten (Dagens Medicin). Det kanske överklagas och vi vet inte hur det går till sist, förstås. Men av det man läst i tidningen om den historien förefaller det ju finnas fog för en fällande dom. Jag har baxnat något inför insikten att mannen använde propofol till patienter utan att en medarbetare övervakade patientens vakenhet, andning och cirkulation. Ett risktagande på patientens bekostnad, som är både oskickligt och farligt. Läkemedlet slår ut medvetande och andning mer eller mindre och kan därmed orsaka allt möjligt elände om det används fel. Rätt använt är det förstås ett utmärkt narkosmedel.

Händelsen (SvD 23/8) kan ses som ett olycksaligt möte till följd av olycksaliga begär. Varför är det så viktigt för unga kvinnor att hålla på med skönhetsoperationer för att bikinitrosan ska se tjusigare ut på magen? Varför utsätter man sig för riskerna att opereras, när man inte måste? Det tycks ju bli allt vanligare, både bland kvinnor och män enligt SvD 27/8.

Och vad är det för läkare som ägnar sig åt det som hände i Malmö? Mina funderingar kring det landar i att det är en person med snedvriden kvinnosyn och störd personlighet som valt sitt yrke för att tillgodose de egna behoven, inte för att vara en proffsig läkare i sina patienters tjänst. Tycker det är riktigt knasigt! Och jag undrar hur arbetskamraterna känner sig nu. De, som haft möjlighet att förhindra det här om de varit lite mer lyhörda för signalerna de uppfattade att något var åt skogen fel.

Andra bloggar om: , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s