Prick i himlen för SLL?


SvD: Landstinget tar över behandlingen

DN: Patient med dödlig sjukdom får behålla medicin

Aha! Nu tar SLL sitt ansvar. Det var ju bra. Kan de ha sett vad jag skrev i min blogg igår? 🙂

Idag får vi veta att det planeras riktlinjer för ett nationellt ansvar för den här sortens läkemedelskostnader. Det låter mycket rimligt. Egentligen borde det nog finnas mer av nationellt perspektiv i sjukvården överhuvudtaget. Idag råder tämligen stora skillnader mellan landstingen i den vård som erbjuds befolkningen. Rehabilitering för vissa grupper är ett av flera exempel. Och ändå föreskriver Hälso- och sjukvårdslagen HSL ”lika villkor”. Eftersom lagen avser hela Sverige så tycker man att den borde manifesteras i likadana åtaganden hos landstingen. Men så är det inte alls. Jag tror vi skulle tjäna på att få ett nationellt ansvarstagande i sjukvården, både som skattebetalare, patienter och medarbetare!

Andra bloggar om: , , , ,

Annonser

2 thoughts on “Prick i himlen för SLL?

  1. Ett land får aldrig neka en människa vård. Beslutet om att neka medicin borde aldrig blivit fattat. Det är sådana här frågor som definierar samhället. Vart har vi kommit och hur långt? Detta innefattar begreppet humanitet. Lika kärt som vi håller vår yttrandefrihe, oavsett kostnad – skall vi även värna om de som behöver vård!

    /Patrick

  2. Patrick, tack för din kommentar. Det vore hemskt om vi i vårt land skulle utestänga människor från livsnödvändig medicinsk behandling av krassa ekonomiska skäl. Det som hände här handlade väl mest om vem som skulle betala.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s