Guide på villoväg


Läser om ”Doktorsguiden” i SvD (här och här) och kan förstås inte låta bli att titta på deras sajt för att se om jag är med där. Jodå, jag finns! Med rätt namn och rätt födelseår men fel specialitet. Enligt guiden (En ”guide” förväntas känna till fakta och inte leda vilse…) är jag specialist i Allmänmedicin, men det har jag aldrig varit och inte ens övervägt. Långt ifrån den specialitet jag har sedan 1985 och som saknas i guiden. Jag är anestesiolog och hittar flera kolleger utnämnda till specialister i ”Narkos”. Det finns dock ingen specialitet med den beteckningen!

Själva idén att på något sätt offentliggöra information om läkare kan vara god. Allmänheten har nytta av att veta något om de läkare den vänder sig till. Men nyttan uppstår förstås bara om den information som ges stämmer med verkligheten. Det gör den självfallet inte när den bygger på att ett litet urval individer lämnar subjektiva omdömen. Och ännu mindre om registret från början innehåller faktafel.

Slarvigt hopkok som inte förtjänar mer uppmärksamhet!

Tillägg: Nu har jag tittat lite mer. Hittar andra kolleger som liksom jag lämnat det kliniska jobbet bakom sig. De är också utnämnda till allmänmedicinare. Det verkar som om de som skrivit ihop det här registret gör så när de inte känner till fakta. Vilka slarvpellar de verkar vara!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s