Abort på webben


Webben är fantastisk. Tänk, så praktiskt det är att fixa tågbiljetter, konsertbiljetter, bankärenden, bildvisning, faktainhämtning, köpa prylar, köpa mat, köpa sprit, skaffa ny partner, köpa hund, sälja bokhyllor, hitta förlorade vänner och släktingar. Och nu också göra abort.

För kvinnor som lever i länder där abort är förbjudet innebär detta en fantastisk möjlighet. Men visst finns det baksidor också. Och vem kan sätta gränser för kvinnor i länder där abort är tillåtet, som här hos oss? Vad hindrar att också de utnyttjar den här möjligheten? Och vart för det oss?

Jag har skrivit tidigare om aborter i den här bloggen och tänker inte upprepa argumenten här (det går att använda sökfunktionen i bloggen). Det här är första gången jag stöter på internet-aborter och jag måste säga att det skrämmer mig en del att det sker. Men egentligen borde man inte vara förvånad.

Det öppnar förstås för en massa geschäft och lurendrejerier. Dessutom förstärks bilden av aborten som en teknisk åtgärd, som kvinnan nu själv kan förfoga över. De etiska frågeställningar som är förenade med en abort försvinner i cyberspace. Inte bra!

Vore det inte bättre om abort kan tillåtas även i länder där man nu har religiösa/kulturella förbud emot det och att det fortsätter vara något som omgärdas av viss kontroll och eftertanke? Jag tycker nog det.

Läs mer i Dagens Medicin här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s